Великий успіх у боротьбі з ВІЛ: що відомо про новий препарат

15,4 т.
вакцина

"Нова вакцина від ВІЛ" повністю не виліковує від недуги, але значно зменшує концентрацію вірусу в крові, що дозволяє відмовитися від антиретровірусної терапії.

Про це повідомляє видання Meduza.

На конференції в Австралії вчені розповіли про препарати, завдяки яким кілька людей змогли впоратися з вірусом імунодефіциту і відмовитися від періодичного прийому ліків. У дослідженні медиків взяли участь 15 осіб. Всі вони отримали терапевтичну вакцинацію.

Спочатку їм ввели препарат, який дозволяє натренувати імунну систему розпізнавати клітини, що містять вірус, і атакувати їх. Потім - другий препарат, який застосовується у лікуванні онкологічних захворювань. Передбачалося, що він допоможе "вигнати" з тканин неактивний вірус. Справа в тому, що з неактивними вірусами неможливо впоратися за допомогою наявних ліків, тому потрібна активація.

Відео дня

Читайте: Вчені знайшли спосіб побороти невиліковну хворобу

У результаті у десяти осіб збільшилася кількість вірусів у крові - і вони повернулися до антиретровірусної терапії. Але у п'яти осіб вірус або не виявлявся, або виявлявся на незначному рівні. У такому стані ці пацієнти перебувають вже досить довго - від 7 до 30 тижнів.

Не можна сказати, що ці люди повністю вилікувалися від хвороби. Вірус у крові як і раніше знаходять, просто він не досягає такого рівня, коли можна говорити про якийсь небезпечний процес. Однак ВІЛ-інфекція може повернутися у будь-який момент.

Тепер вчені мають дізнатися, чи не буде якогось несподіваного впливу ліків на організм і чи не повернуться всі пацієнти до вихідного стану. Крім того, потрібно провести більш масштабні дослідження, які, можливо, дадуть відповідь на питання, чому препарат зробив позитивний вплив тільки на невелику частину пацієнтів.

Як повідомляв "Обозреватель", в Іспанії протестована нова вакцина від ВІЛ.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки