Синій кит: як хвиля паніки в Україні завдала удару по дітях

53,0 т.
Синій кит: як хвиля паніки в Україні завдала удару по дітях

Відомий дитячий психолог Світлана Ройз закликає батьків припинити панікувати і поширювати інформацію про групи, які доводять підлітків до самогубств.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Дорогі Батьки. Хвиля паніки принесла шкоди вже більше, ніж ви можете уявити. Діти, які не знали про сайти, дізналися від вас про їх існування, а діти, які знали про сайти і не збиралися туди, тепер знають, скільки в цьому дорослому енергії... Знаю історії про дітей, які в школі ручкою намалювали собі китів на зап'ясті і гордо ходять, провокуючи дорослих... Тому що одне із завдань підліткового віку - провокувати дорослих", - пише психолог.

Відео дня

Експерт зазначає, що завдання дорослого не панікувати, а показати підлітку, що він захищений, що йому є до кого звернутися за допомогою. Тому, перед тим, як бездумно поширювати інформацію, потрібно подумати не про себе і свою тривожність, а про дитину, і про те, що він бачить зараз, який приклад бере з вас.

"У той час, поки ми самі в мережі і в паніці, наші діти самотні. Якщо ми самі не вміємо включати здорову критичність - дітям ніде цьому навчитися. Загалом - промені добра всім. Деяким прямо в мозок" , - підвела підсумок Світлана.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", психолог розповіла, як уберегти дитину від популярної смертельно небезпечної гри.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки