Неймовірні здібності дітей: п'ять дивовижних фактів

12,9 т.
Неймовірні здібності дітей: п'ять дивовижних фактів

Всі ми звикли до того, що маленькі діти - слабкі та беззахисні. Однак насправді все не так просто. Малюки мають деякі здібності, які вас здивують.

Про це повідомляє сайт "Мой ребенок"

Новонароджені діти діють на матерів, як наркотик

Вчені з'ясували, що маленька дитина дуже впливає на настрій матері. У жінок, які проводить час з малюком, спостерігається сплеск окситоцину, який приводить їх в стан ейфорії. Тому, якщо мама чимось засмучена, їй достатньо взяти малюка на руки або обійняти його, і настрій відразу покращиться.

Маленькі діти розуміють собак

Відео дня

Вчені провели дослідження, в ході якого давали немовлятам послухати записи гавкоту собак, супроводжуючи його відповідними картинками. В результаті вони встановили, що, якщо дитина чула доброзичливий гавкіт, вона показувала на картинку, де зображена добра собака, якщо ж гавкіт був грізним - крихітка вказувалана зображення зі злим псом.

Читайте: Доктор Комаровський попередив про можливу епідемію кору в Україні

У немовлят дуже сильний захват

Вчені провели експеримент, в ході якого виявили, що якщо дитину, яка міцно стиснула ручками вказівні пальці дорослої людини, підняти в повітря, то вона не впаде, а буде продовжувати міцно їх стискати.

Діти можуть вживати необмежену кількість цукру

Звичайно ж, всі діти люблять солодке. Більш того, вчені з'ясували, що вони ніколи не скажуть вам, спробувавши якийсь смаколик, що він занадто солодкий. В ході експерименту дітям дали склянку води і попросили змішувати її з цукром до тих пір, поки вона не стане для них занадто солодкою. Діти насипали в воду таку кількість цукру, що він навіть не зміг там розчинитися, а коли їх попросили її випити, вони все одно відзначили, що вода недостатньо солодка.

Читайте: "Про це": 5 книг, які допоможуть батькам відповісти на дитячі запитання

Дитячі відбитки пальців швидко зникають

Вченими був проведений експеримент, в результаті якого з'ясувалося, що дитячі відбитки пальців мають властивість швидко зникати, тоді як відбитки дорослих людей залишаються. Учасників експерименту попросили деякий час тримати двома пальцями колбу зі спиртом. З'ясувалося, що на колбах, які тримали діти, відбитки пропали дуже швидко, в той час як відбитки дорослих все ще залишалися на склі. Причиною такого явища вчені називають велику кількість жирних кислот на поверхні пальців у дітей, яка і робить відбитки недовговічними.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Компанія Lego запускає безпечну соцмережу для дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки