Що робити, коли дитина не відлипає від телефону: поради

12,7 т.
Що робити, коли дитина не відлипає від телефону: поради

У сучасному світі технологій складно уявити дитину, яка абсолютно не користується гаджетами чи не проявляє до них ніякого інтересу. Але все частіше трапляється так, що діти весь свій вільний час проводять за комп'ютерами або планшетами.

Як навчити дитину проявляти більший інтерес до реального, а не віртуального життя, пише сайт meduza.io.

Гаджети - необхідна частина сучасного життя. Тому зовсім забороняти дитині ними користуватися - не найкращий варіант. В такому випадку ви станете для свого чада ледь не ворогом номер один. Адже чимала частина соціалізації підлітків відбувається саме в мережі, тому забрати гаджет - це все одно, що помістити дитину в ізолятор. Але обмежити час перебування в мережі все-таки варто.

Відео дня

Читайте: Синій кит: як хвиля паніки в Україні завдала удару по дітях

Згідно з рекомендаціями педіатрів, дітям у віці від двох до п'яти проводити біля екранів комп'ютерів можна не більше однієї години в день. Починаючи з шкільного віку можна збільшити години, проте обговорити з дитиною правила - спочатку зробити уроки і інші важливі заняття, а потім вже грати. Крім того, школяр повинен знати, що вдома є "території без гаджетів", наприклад, в кухні і вітальні їх бути не повинно. Це правило стосується всіх членів сім'ї, а не тільки дитини.

Читайте: Чому настільні ігри важливі для дітей: названі ключові рекомендації

Крім того, важливо, щоб у дитини була гідна альтернатива гаджетам. Віддайте його в спортивну секцію або зацікавте книгами, сімейними іграми. Головне пам'ятати, що просто купити нову іграшку - недостатньо. Як стверджують психологи, єдине, що може змагатися з привабливістю сучасної техніки - це живе, цікаве, емоційне спілкування з близькими.

Як раніше повідомляв "Обозреватель",  вчені визначили кількість оптимального часу для підлітків за комп'ютером.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки