Весняний авітаміноз: чим годувати дитину
Правильне харчування дуже важливо для дитини в будь-який час року, а тим паче навесні, коли раціон містить все менше вітамінів.
Про це пише ТСН.
За словами дієтологів, щоб малюк не відчував браку вітамінів і мінералів, щодня в його меню потрібно включати такі продукти:
- коренеплоди (буряк, картопля, морква, селера, топінамбур та ін.) - в них міститься безліч вітамінів групи В, клітковина і вуглеводи;
Читайте: Комаровський назвав п'ять принципів безпечного харчування дитини
- фрукти (яблука, груші, цитрусові і т.д.), а також ягоди (заморожені з минулого сезону врожаю) - це також джерело цінних вітамінів і мінералів;
- насіння, горіхи, жирна риба, яйця, авокадо - в них містяться омега-3 жирні кислоти, що сприяють правильній роботі серцево-судинної і нервової системи, а також покращують засвоєння вітамінів;
Читайте: Лікарі назвали побічні ефекти від вітамінів
- бобові та крупи - цінне джерело мікро- та макроелементів;
- сир, ряжанка, йогурт - кисломолочні продукти покращують стан травного тракту і тим самим сприяють поліпшенню засвоєння корисних речовин.
Раніше "МедОбоз" розповідав, як правильно вводити в раціон дитини соки і пюре .