Медики назвали корисний вітамін, що руйнує кістки

33,9 т.
Медики назвали корисний вітамін, що руйнує кістки

Вчені з швейцарського Університету Цюріха з'ясували, що для здоров'я кісток небезпечний як дефіцит вітаміну D, так і його надлишок. Вживання великої кількості цього вітаміну літніми людьми збільшує ризик випадкових падінь, що підвищує ймовірність виникнення переломів.

Дослідники дізналися, що надлишок цього вітаміну порушує координацію рухів у літніх людей, що і призводить до частих падінь, - пише "Медпортал".

Автори спостерігали за 200 чоловіками і жінками старше 70 років. Усі вони були поділені на три групи: одні брали 24000 МО вітаміну D на місяць, інші - 60000, а треті брали не тільки 24000 МО вітаміну D, а й кальціфедіол, що містить одну з похідних вітаміну D.

Відео дня

Читайте: Вчені знайшли природний спосіб лікування "хвороби старих"

За учасниками дослідження спостерігали протягом року після закінчення вживання вітаміну D. Виявилося, що люди, які брали меншу кількість вітаміну, падали набагато менше (47,9%), ніж ті, хто вживав його високу дозу (66,9%) або ж поєднував прийом вітаміну D із кальціфедіолом (66,1%).

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені змогли "омолодити" старі і крихкі кістки.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки