Жінки не можуть схуднути через гормони

10,0 т.
Жінки не можуть схуднути через гормони

Американські вчені визначили, що у жінок і чоловіків гормони, що відповідають за фізичну активність і витрату енергії, працюють по-різному.

Так гормон, який запускає зміни в харчовій поведінці, у чоловіків також сприяє збільшенню фізичної активності і витрати енергії, а у жінок не виконує цих функцій. Саме тому дієти і вправи виявляються менш ефективними для представниць слабкої статі, передає "Вокруг света".

Читайте: Дієтологи назвали смачні продукти, які допомагають втрачати вагу

В експериментах на мишах обох статей фахівцям в області харчування вдалося вилікувати страждаючих від ожиріння самців, але не самок. Вчені показали, що медикаменти, призначені для зниження ваги, по-різному діють у чоловічих і жіночих особин.

Відео дня

Дослідники стимулювали вироблення у гризунів складної речовини - прогормона проопіомеланокортина, який запускає в організмі процеси, що призводять до втрати зайвих кілограмів. З'ясувалося, що вплив цього прогормона на мозок жіночих особин обмежується тільки регулюванням апетиту і не запускає зміну фізичної активності і підвищену витрату енергії, як у самців.

Читайте: Медики пояснили, чому на дієті не йде зайва вага

Як повідомляв "Обозреватель", вчені знайшли причину ожиріння дорослих у важкому дитинстві.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки