Хворі, дізнайтеся: вчені визначили, яким лікарям не можна довіряти

10,2 т.
Хворі, дізнайтеся: вчені визначили, яким лікарям не можна довіряти

Американські вчені визначили, що пацієнти менше довіряють тим лікарям, які використовують комп'ютер під час прийому хворого.

Так, вчені з Каліфорнійського університету проаналізували думки 47 пацієнтів, що страждали від різних хронічних захворювань - діабетом 2 типу, ревматоїдний артрит та застійна серцева недостатність, - пише "Медпортал".

Вчені інтерв'ювали учасників експерименту до візиту до лікаря, знімали на відео сам прийом і опитували їх після відвідин лікаря. Відеозапис дозволив визначити, наскільки часто лікар, який проводить прийом, користувався комп'ютером під час бесіди з пацієнтом.

Відео дня

Читайте: Медики виявили клітини, які показують "годинник смерті"

Виявилося, що лікарі, які практично не користувалися комп'ютером під час бесіди з пацієнтом, викликали довіру хворих - більше 80% відвідувачів, які звернулися до таких медиків, високо оцінили якість наданої їм допомоги.

Цей же показник серед пацієнтів лікарів, які надавали перевагу під час прийому вносити всі записи в комп'ютер, склав 48%. Людей не влаштовувало, що лікар не підтримував зоровий контакт із пацієнтами, дивлячись замість цього на екран монітора, звіряючись з історією хвороби або списком прописаних раніше препаратів. Пацієнтам також здавалося, що лікар неуважний до їхніх скарг.

Читайте: Медики заявили, що раком можна заразитися: з'явився перший пацієнт

Вчені пояснюють, що електронні системи обліку, безсумнівно, корисні, проте лікар повинен пояснити пацієнтові їхню важливість. Крім того, не варто забувати про емоційний і зоровий контакт під час прийому.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що лікарі назвали хвороби, які виникають після 30-ти років.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки