Названий овоч, який знижує ризик інсульту

12,9 т.
Названий овоч, який знижує ризик інсульту

Знизити ризик смертельного інсульту допомагає щоденне споживання хрестоцвітних овочів.

Австралійські вчені в результаті досліджень встановили, що три і більше порції хрестоцвітних овочів в день допомагають знизити тиск, а також очистити і зміцнити стінки судин, передає The Daily Mail. До них відносяться броколі, цвітна і білокачанна капуста, кольрабі, ріпа, редис, зелень та ін.

Читайте: Інсульт у молодих: лікарі назвали небезпечні звички

У дослідженнях брали участь 412 жінок з ранньою стадією гіпертонії, які не приймали ліків від високого кров'яного тиску.

Відео дня

Частина випробовуваних дотримувалися дієти, що включає велику кількість хрестоцвітних овочів, решта дотримувалися типової американської дієти.

Читайте: Розболілася голова і прокинулася через 6 днів коми: дівчина розповіла про інсульт

Через чотири тижні з'ясувалося, що у жінок з першої групи було відзначено розширення просвіту судин і тиск повертався в норму. А значить, і ризик виникнення інсульту був істотно нижчим.

Медики відзначають, що така ж тенденція, ймовірно, буде відзначатися і для чоловіків.

Раніше "МедОбоз" розповідав, як уникнути інсульту.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки