Названий овоч, який знижує ризик інсульту
Знизити ризик смертельного інсульту допомагає щоденне споживання хрестоцвітних овочів.
Австралійські вчені в результаті досліджень встановили, що три і більше порції хрестоцвітних овочів в день допомагають знизити тиск, а також очистити і зміцнити стінки судин, передає The Daily Mail. До них відносяться броколі, цвітна і білокачанна капуста, кольрабі, ріпа, редис, зелень та ін.
Читайте: Інсульт у молодих: лікарі назвали небезпечні звички
У дослідженнях брали участь 412 жінок з ранньою стадією гіпертонії, які не приймали ліків від високого кров'яного тиску.
Частина випробовуваних дотримувалися дієти, що включає велику кількість хрестоцвітних овочів, решта дотримувалися типової американської дієти.
Читайте: Розболілася голова і прокинулася через 6 днів коми: дівчина розповіла про інсульт
Через чотири тижні з'ясувалося, що у жінок з першої групи було відзначено розширення просвіту судин і тиск повертався в норму. А значить, і ризик виникнення інсульту був істотно нижчим.
Медики відзначають, що така ж тенденція, ймовірно, буде відзначатися і для чоловіків.
Раніше "МедОбоз" розповідав, як уникнути інсульту.