Вчені виявили ген, який допоможе лікувати депресію

Вчені виявили ген, який допоможе лікувати депресію

Вчені виявили ген у центрі винагороди мозку, який може викликати депресію. Це відкриття дає можливість розробити нові методи лікування поширеного психічного розладу.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Вчені з Університету Меріленда виявили, що ген під назвою Slc6a15 в центрі заохочення мозку може бути причиною розвитку депресії. Більше того, з його допомогою можна або посилити неспокій, або захистити когось від стресу. Для цього достатньо змінювати вираженість Slc6a15 у мозку.

Дослідження вчених базувалися на результатах попередніх досліджень, які показали зв'язок між цим геном і депресією у ділянці мозку, яка контролює емоції і пам'ять. Саме ця зона є основною у справі дослідження депресії.

Відео дня

Читайте: Симптоми депресії: як вони проявляються фізично

"Це дослідження показує нам, що дійсно усі ділянки мозку сприяють депресії. Ми не можемо розглядати мозок як єдиний орган, оскільки він дуже гетерогенний, нам потрібно жити в уразливих нейронах і знаходити способи їх лікування. Сподіваюся, це дослідження допоможе нам придумати фармакологічні засоби, які можуть змінити рівні цього гена для лікування людей із депресією", - прокоментувала результати автор дослідження доктор Мері Кей Лобо.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", терапевт розповіла, як правильно підбирати музику для лікування проблем зі здоров'ям.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки